F y f ö r s a t a n v i l k e n h e l v e t e s v e c k a. Det känns helt underbart att den är över.

Ikväll försökte jag leka social och åkte hem med sjuåringen till kär vän och kontorskamrat efter jobbet. Det gick bra så länge jag satt i köket och åt tacos och drack coca-cola men så fort vi bänkade oss framför Let’s Dance somnade både jag och dottern. Så trevliga gäster är vi. Det är ju så man får skämmas…

Fick en smärre chock när jag lämnade i skolan imorse. Det var mer livat än vanligt i korridoren, killarna jagade varandra mellan stolar och under bord, några försökte dyrka upp dörren till klassrummet och när klassfröken anlände störtade två av killarna fram till henne och höll emot så att hon inte kom fram till dörren. Jag blev faktiskt chockad. Killarna menade säkert ingenting illa, men vilken fruktansvärd brist på respekt! Hon kämpade för att komma loss ur deras grepp men två sjuåriga killar, peppade av varandra, kan vara oerhört starka. Klassfröken är en ung tjej, nybakad lärare och har hängt med dom här barnen sedan sexårs. Hon sa inget. Hon bara kämpade emot och försökte ta sig fram till dörren. Klämde ur sig något om att ”ni kommer att göra er illa om ni fortsätter”. För mig kändes inte det som rätt taktik. Runt mig både stod och satt ett par föräldrar men ingen sa något till barnen. Jag gick fram och tog tag i en av killarna och sa ”så där kan du väl inte göra mot din fröken?” och då släppte han sitt tag. Man undrar ju hur det här ska sluta. Visar dom inte någon respekt mot den här tjejen nu, i första klass, lär dom ha knäckt henne innan dom går ut tvåan. Jag blir både ledsen och förbannad – den här skolgången har inte börjat riktigt som jag hade föreställt mig.

Jag vill gärna avsluta denna trötta fredagstext med en liten stillsam pratkvarns-filosofering frampå nattkröken.
Jag har alltid hört att messmör är så bra för magen. Jag har kommit underfund med varför. I den här familjen äts det emellanåt en hel del messmör. Sjuåringen har smått maniska messmörsperioder. Ibland händer det att det trycks ut så mycket messmör ur tuben (ja, det ska vara tub. I ask blir det – och framför allt ser det – riktigt oaptitligt ut) att lite av det mesiga smöret hamnar på tubens kant och torkar. Och det är slutresultatet här som får mig att fatta. När messmör stelnar blir det alldeles hårt. Väldigt hårt. Min slutledning säger mig då att när messmör stelnar i magen och tarmarna, blir det också alldeles hårt. Och lägger sig som cement på tarm- och magvägg och skyddar på så sätt mot allehanda förgiftningar, som t ex Galna Kräksjukan.

Tänk om man skulle gå och ta sig en nattamacka med messmör…

Annonser