En ”frukost för champinjoner” bestående av en skiva skogaholmsbröd med kaviar (och den som köpt Lätt & Lagom och stoppat in i vårt kylskåp borde åka på gängspö), en skiva fullkorns-minirutbröd och en kopp english breakfast med två sockerbitar och mjölk. Starten för dagen är inte direkt en dietists våta dröm.
Lunchen blev helgens rester av fläskkotlett, ugnspotatis, ärtor och Erik Lallerstedts magiska chilibearnaise.
En clementin och och åtta minibitar Gott & Blandat, stulna från åttaåringens senaste kalaspåse fick bli det hälsosamma mellanmålet. Middagen blev även den en kulinarisk mardröm: medan sambon stoppade i sig helgens thai-rester och två potatisar, delade jag och åttaåringen samma smaskiga smakupplevelse. Fiskpinnar, pressad potatis, smält smör. Jag kompletterade med brysselkål – oerhört underskattad grönsak. Till efterrätt sänktes ytterligare en clementin.

Annonser