Fast i Wordfeudträsket. Har intelligenta vänner som klår mig gång efter annan. Måste jag byta umgänge för att känna mig som en vinnare?

Känner mig trött på världen. Framförallt den lilla ankdamm jag simmar omkring i. Mediavärlden. Ibland känns allt man, dom och jag gör som en enda stor klyscha.

Tappat läslusten igen. Försökte börja med Hundraåringen efter Snömannen, men saknade Harry Hole efter ett par sidor. Dessutom ser jag bara en ålderssminkad Robert Gustafsson framför mig i Jonassons bok. Tyvärr är Nesbös böcker så tunga att man bara pallar en per kvartal. Snömannen var vidrig. Har Huvudjägarna liggande. Funderar på ett byte där och jag vill se filmen. Biodags! Och nåt annat än barnfilm, tack!

Lyssnar på nyheterna om pedofilregistret. Jag är kluven. Som mamma hade jag gärna kartlagt världens alla sexuella kryp men lyssnar samtidigt på kritikerna som säger att det snarare kan driva fram ett frångått beteende. Den tidigare dömde blir uthängd, hans fru lämnar honom, hans barn vänder sig mot honom, han blir av med jobbet, börjar dricka och umgås i fel kretsar igen.. Fråga mig inte vad man gör istället men det känns inte helt rätt.

Kommersiell tv är snart bara reklam, med vissa avbrott för försök till program. Var åttonde minut – det är mer än vad en tv-konsumerande människa tål…

Annonser