Fick samtal från dotterns skolsyster idag. Den lilla snärtan ligger i underkant gällande vikten. Hon hade haft ett bra samtal med soon-to-be-tioåringen, och dottern var medveten om att ”hon ätit dåligt en period men att det var bättre nu”. Dom hade pratat om godisätning, och vikten av att äta grönsaker och frukt. Sånt där som vi föräldrar tjatar om hela tiden, men då blir det just tjat. Därför vill jag inte göra någon stor grej av det.
Vi pratade om det på ett vettigt sätt ikväll och jag tyckte det lät som om det skolsyster sagt gått in. Vi äter inga enorma mängder godis, särskilt inte hon, men hon är liten i maten och visst händer det att det slinker ner onyttigheter ibland. Och har man få lätt för att känna mättnadskänsla, ja då finns det inte mycket utrymme kvar…
Så, hädanefter blir det godis en gång i veckan, mera grädde i maten och vi kämpar på med Linas Matkasse. Som den här veckan, by the way, inte var så mycket att hurra för. Majssoppa, liksom. Vilken unge käkar det? Men ugnspannkakan var god. Tyckte maken och jag. Dottern hatar pannkaka.

Efter jullovet är det invägning igen.

Annonser