Det är kul att träffa nya människor.

I helgen firade vi vår första bröllopsdag, och eftersom vi gifte oss på golfbanan, har vi beslutat att införa en tradition. Bröllopsdagen ska alltid firas med en golfweekend någonstans. Bara han och jag, inga barn eller polare.

Men så händer det andra grejer, såklart. Roliga och lite otippade grejer, under sagda golfweekend – den första i ordningen. Maken och jag stiftade bekantskap med ett lite äldre par. Han 65, hon 68. Dom var nyförälskade och redan när vi stötte ihop på parkeringen kändes att det var… folk man funkade med, trots att vi inte var riktigt i samma ålder. Under middagen satt de ensamma vid ett bort och kuttrade; vi tjyvlyssnade lite på samtalet och insåg att de verkade jäkligt roliga och dessutom hade vi lite gemensamma beröringspunkter, så att det fanns en naturlig igång, så att säga.

Så, när våra middagar var uppätna såg vi till att börja prata med varandra. Det hela slutade med att vi ”slog ihop våra bollar”, d v s vi bestämde att gå våra respektive golfrundor tillsammans dagen efter, istället för att gå var för sig, efter varandra. Och vi hade jätteroligt! Dom var precis så där roliga och trevliga som man kunde märka redan från början. Dessutom var de från stockholmstrakten, så nu är vi utmanade på returmöte någon gång framöver.

Det är kul när det klickar.

Annonser