Redan i början av veckan var en kollega i branschen i kontakt med mig gällande ett eventuellt projekt som h*n hade på gång, och som h*n eventuellt skulle behöva hjälp med. Jag har sagt att jag är behjälplig och h*n skulle återkomma när det var klart.

Under tiden har det ramlat in lite roliga uppdrag och förfrågningar. Så sent som idag var jag på ett möte, där vi skildes åt och det kändes väldigt positivt. Det enda de skulle bestämma sig för var om de hellre skulle satsa på England fullt ut, där kampanjen redan är igång, eller om de samtidigt skulle släppa sin musik och satsa på svenska marknaden. De lovade återkomma redan under kvällen med ett besked.

Under eftermiddagen ringde branschkollegan igen. H*n började berätta lite mer i detalj om vad det var h*n behövde hjälp med, och efter ett tag märker jag att ‘hej, hej, hej – det där är ju fan bandet som jag har träffat idag!’. Det uppstod en mycket märklig, lite obekväm situation. Att artister lägger ut krokar hos andra i branschen, är ju varken förbjudet eller något ovanligt men här kändes det som om de inte hade varit riktigt fullt ut ärliga hela vägen. De har vetat om mötet med mig sedan i tisdags och samtidigt svarat kollegan att de har krokar ute men inte bestämt något och att de kunde ta ett möte med hen. H*n har dessutom lagt ner tid och energi på efterforskningar och funderat kring ett lämpligt oupplägg.

Det ska bli intressant att höra vad de svarar på mailet från kollegan ikväll. H*n har mailat och frågat om de hittat någon som kan göra jobbet ännu, och har lovat att informera mig om svaret.

Vad artister och musiker borde veta, är att den här branschen är ytterst liten och att många har kontakt med varandra – om inte på en daglig basis så ändå hyfsat regelbundet. Och det är i sådana här lägen jag inser att jag faktiskt har konkurrenter i branschen, även om jag väldigt sällan ser dem som det.

Annonser