Jag kör 5:2 sedan snart två år tillbaka. Det funkar jättebra på min känsliga mage. Den här veckan har jag börjat dricka gröna smoothies på mina matfria dagar. Jag har egentligen inga problem att bara dricka te, kaffe och jättemycket vatten på matfria dagar, soppa ibland. Men smoothies känns ju som ett jättebra och näringsrikt och mer mättande alternativ. Nackdelen med smoothies, framförallt dom gröna, är ju att dom är fulla av fibrer. Och av mycket fibrer blir man? Exakt! Pruttig.

Dagen, matfri till trots, har gått i matens tecken. Hade möte med matförfattare. Två stycken till och med. Tack och lov slapp jag sitta och släppa mig under mötet. Magen höll sig lugn och kurrade knappt.

Författarna vill jobba med mig för att lyfta en produkt en av dem utvecklat. Det är ett massivt arbete och jag hade med mig en vän och tidigare kollega från ett skivbolag, som också jobbar med promotion och management. Tänkte testa hur det är att jobba ihop med henne med detta. Hon har hjälpt mig så mycket med kontakter, råd och stöd i mitt managementjobb, så jag vill ge något tillbaka till henne.

Nu har vi en vecka på oss att ta fram en offert med ett väldigt generellt första upplägg. Jag hatar gillar inte att skriva planer men inser värdet av dem, såklart. Men du kan göra världens bästa plan och mitt uppe i arbetet kan du upptäcka att du helt frångått den. Dessutom gillar jag inte att göra planer innan man fått uppdraget. Egentligen vill jag inte lämna några planer alls tillsammans med en offert. Det gäller att göra den luddig, inte nämna några konkreta grejer. Allt för att visa att man vet vad man snackar om, men inte så mycket att de kan ta planen och säga, ”tack, vi behöver inte dig, vi fixar det här själva!”. 

 

Annonser